Ei au făcut solicitarea în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social.
Liderul Confederaţiei Judeţene „Cartel Alfa”, Traian Pădureţ, a spus că după ultima reuniune a Comisiei, din 23 iunie, patronul fabricii s-a angajat că pînă pe 27 iunie va plăti o parte din restanţele salariale, ceea ce nu s-a întîmplat. El a precizat că angajaţii sunt disperaţi şi fac un efort financiar extraordinar pentru a merge la muncă în fiecare zi.

În timpul şedinţei, administratorul fabricii, Bogdan Bolohan, a afirmat că volumul de vînzări este mic şi nu acoperă fondul salarial. El a mai spus că problemele financiare apar deoarece unitatea nu reuşeşte să încaseze la timp contravaloarea mărfii exportate.
De asemenea, Bogdan Bolohan a precizat că fabrica din Suceava este aprovizionată constant cu materie primă pentru a produce seringi pentru firma mamă din Italia, iar aceasta le vinde mai departe în baza unor contracte despre care nu a putut da detalii.

Prefectul Florin Sinescu a spus că autorităţile sunt dispuse să ajute fabrica de seringi, dar pentru asta trebuie să cunoască exact situaţia de acolo.
Prefectul a declarat: „E o nebuloasă ce se întîmplă la Genko Med din punct de vedere al eficienţei activităţii. Lucrurile nu sunt deloc clare, unde se vînd produsele, unde se duc banii”. El a menţionat că îl aşteaptă la discuţii pe directorul general al societăţii.

Recent, „Genko Med” a fost amendată cu 5.000 de lei de inspectorii de muncă pentru neplata salariilor. În timpul şedinţei, prefectul Sinescu l-a dat afară din sală pe reprezentantul Fiscului, pentru că acesta nu a putut oferi detalii cu privire la datoriile înregistrate de fabrica de seringi la bugetul de stat.