Peste 200 de elevi de la liceele şi colegiile din judeţul Braşov au participat la proiectul „Şcoala de Voluntariat”, derulat de Consiliul Judeţean Braşov şi Asociaţia Epectasis.

În cadrul proiectului, 22 dintre elevi, în special de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” s-au evidenţiat în mod special şi au fost premiaţi de către organizatori în cadrul unui curs festiv. „Este o stare firească să fii voluntar, iar acest lucru este cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Chiar filosofii antici spuneau că este un lucru normal să ajuţi, iar acest lucru ne învaţă şi Biblia. Activitatea voluntarului se referă tocmai la ajutorul pe care îl poţi da unui om aflat în suferinţă. Cât poţi tu, nu trebuie să faci minuni, să îl vindeci sau să îl eliberezi”, a explicat preot profesor Vasile Goian, preşedintele Asociaţiei Epectasis.

Pe parcursul a trei luni, tinerii voluntari au învățat cum trebuie să se organizeze şi cum să deruleze astfel de activităţi.

Cu sprijinul organizatorilor, tinerii au fost susţinuţi să implementeze şi propriul lor proiect de voluntariat, „Camera de Joacă”, respectiv o activitate de animaţie clinică desfăşurată zilnic, pe parcursul unei săptămâni, la Spitalul Clinic de Copii.