În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice, deşi în creştere faţã de ziua precedentã, se vor situa uşor sub cele normale ale datei. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite şi de descãrcãri electrice în zonele montane şi submontane, local în Maramureş, Transilvania şi Crişana şi pe spaţii restrânse în rest. Vor fi posibile cantitãţi de apã de peste 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare. Trei judeţe din sudul ţării, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, sunt până la ora 15:00 sub incidenţa unui cod portocaliu de vânt puternic şi ploi. Cantităţile de apă vor depăşi în unele zone 70 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu putere, mai ales pe litoral. Tot până la ora 15:00 este cod galben în judeţele Giurgiu, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.
Şi hidrologii au actualizat atenţionările: 13 judeţe din centrul şi sudul ţării sunt până la ora 12:00 sub cod galben de inundaţii, în timp ce pentru judeţele Tulcea şi Constanţa este în vigoare un cod portocaliu valabil până la ora 20:00. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade.
Activitatea în porturile de la Marea Neagră a fost întreruptă în această dimineaţă din cauza vântului puternic. Porturile maritime Constanţa Sud şi Nord şi portul Constanţa Sud Agigea au fost închise, iar traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost restricţionat. Portul Midia a fost închis încă de aseară. Pe mare este furtună, iar valurile ating patru metri.