Evenimentul, care a început luni cu proiecţii de film la Cinema Arta, poate deveni, în timp, unul de referinţă pentru agenda culturală a Tîrgu-Mureşului, a subliniat actorul Rareş Budileanu, unul dintre organizatori.

În această săptămână, în festival sunt cuprinse conferinţe pe IT, medicină, marketing, fotografie, modă, business, design, proiecţii de film, muzee digitale, sisteme digitale şi experimentale, artă stradală, workshop-uri pentru copii, muzică şi petreceri cu DJ şi VJ. Iniţiatorul Festivalului „Digital Transilvania”, regizorul Alex Năstoiu, a precizat că evenimentul se derulează la Cinematograful Arta, Teatrul Naţional Târgu Mureş, în pieţe şi într-o unitate militară dezafectată. Alex Năstoiu a arătat că la festival vor rula circa 200 de filme, fiind prezenti numeroşi artişti cunoscuţi din domeniul experimental, atât din ţară, cât şi din Ungaria.

La prima ediţie Digital Transilvania este invitat şi „Tripoteca”, primul festivalul internaţional de film şi artă psihedelică din România.

Acesta prezintă, între 17 şi 20 iunie, proiecţii de film de scurt metraj sub genericele „Umor metafizic”, „Călătoria introspectivă”, precum şi o serie de expoziţii.