Brașovul și-a depus dosarul de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice ale Tineretului din 2020 ca urmare a asumării din partea primului ministru Victor Ponta a tuturor obligațiilor cerute de  Comitetul Olimpic Internațional.

Dosarul cuprinde nu mai puțin de 6.000 de file iar contracandidatul Brașovului este orașul elvețian  Lausanne. Prim-ministrul Victor Ponta și-a asumat, în numele Guvernului, toate obligațiile care erau cerute de Comitetul Olimpic Internațional pentru organizarea acestor jocuri.

Totodată, s-au cerut din partea hotelierilor brașoveni tarife ferme de cazare pentru  2020, în contextul în care Comitetul Olimpic va plăti cazarea tuturor sportivilor, cheltuială estimată la 3 milioane de euro, a declarat consilierul local Răzvan Popa.

Avantajul Brașovului față de Lausanne, contracandidatul în privința organizării acestui eveniment, este faptul că zona la noi este compactă în privința desfășurării probelor. Flacăra olimpică ar urma să stea în Piața Sfatului, iar festivitățile de premiere vor avea loc în satul olimpic din Poiana Brașov