Asa afirmă rectorul UMF Tîrgu-Mureş, Leonard Azamfirei.
La universităţile de la Cluj şi Iaşi se mai află câte un astfel de centru, însă la Tîrgu-Mureş se afla cea mai modernă dotare şi sunt cele mai multe discipline.

Acesta este structurat pe mai multe compartimente dintre care unul de bază, în care studenţii de anii II şi III învaţă manevrele medicale primare, iar alte două compartimente sunt pentru proceduri avansate şi pentru pacientul standardizat. Aici, studenţii lucrează cu cel mai modern simulator care se găseşte pe piaţa medicală la ora actuală, un manechin care poate simula orice fel de simptom.
În total sunt circa 50 de simulatoare iar în următorii doi ani se va dezvolta al patrulea compartiment pentru învăţământul post-universitar şi pentru medicii rezidenţi.
Primele două simulatoare, în valoare de circa 120.000 de euro fiecare, vor fi achiziţionate deja în acest an.
La ora actuală, în Centrul de Simulare lucrează 30 de cadre didactice şi beneficiază de practică medicală circa 3.000 de studenţii din anii III- VI.
De la inaugurarea centrului, in luna octombrie 2013, au fost efectuate circa 250 de stagii de simulare, spune şeful de lucrări din cadrul UMF Tîrgu-Mureş, Szederjesi Janos.
Reprezentanţii tuturor universităţilor de medicină din ţară se vor afla, la finele lunii, la Tîrgu-Mureş pentru a beneficia de expertiză în acest domeniu.
Tot la finele acestei luni, vor fi puse la punct şi detaliile privind organizarea, în primăvara anului viitor, la Tîrgu-Mureş, a primului Congres Medical de Simulare în Medicină.