Romanca a invins-o in optimi pe Sloane Stephans in doua seturi: 6-4, 6-3. Simona a reusit astfel sa-si egaleze cea mai buna performanta la un turneu de Grand Slam, dupa ce a ajuns in aceeasi faza si la Australian Open. Imediat dupa calificarea in sferturi de la Roland Garros, Simona a declarat ca, daca in cariera sa va avea sansa sa castige un singur turneu de Grand Slam, i-ar placea ca asta sa se întâmple la Paris. In sferturi, Simona Halep o va intalni pe rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Irina Begu, in schimb, a ratat calificarea în sferturile probei de dublu feminin la Roland Garros. Begu si Karin Knapp au fost invinse de in optimi de cuplul spaniol Muguruza si Suarez Navarro cu 6 – 4 si 7 – 6. Pentru accederea în optimi, Begu şi Knapp vor primi 240 puncte WTA şi 31 mii de euro.

La masculin, romanul Florin Mergea si croatul Marin Draganja s-au calificat in semifinalele probei de dublu din cadrul turneului, cu scorul 6-7, 6-3, 7-6 in fata canadianului Daniel Nestor si a sarbului Nenad Zimonjic. In faza urmatoare, perechea va juca impotriva spaniolilor Marcel Granollers si Marc Lopez.