Biroul Electoral Central a centralizat până acum 96,18 la sută din totalul voturilor exprimate la alegerile europarlamentare de ieri. Potrivit rezultatelor oficiale date publicităţii în urmă cu o ora, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,4 la sută, fiind urmată de PNL cu aproape 15 procente. PDL se află pe poziţia a treia cu 12,23 la sută, în timp ce Mircea Diaconu a strâns 6,92 de procente. UDMR a obţinut 6,47 la sută, fiind urmată de Partidul Mişcarea Populară cu 6,29 la sută. PP DD, PRM şi Forţa Civică nu au trecut de pragul electoral de 5 la sută şi nu vor avea mandate în viitorul Parlament European. Următoarele rezultate oficiale vor fi comunicate la ora 17,00.

Prezența la vot la nivelul Uniunii Europene a fost de 43,1 la suta. Cea mai mare prezență s-a înregistrat în Belgia și Luxemburg unde si-au exprimat optiunea 90 la suta dintre alegatori, cea mai mică a fost în Cehia și Slovacia de 19,5 si respectiv 13 la suta.

Conform rezultatelor centralizate pana in acest moment, Grupul Popularilor Europeni va avea cei mai mulţi euro-parlamentari şi in noul Legislativ, urmat de cel al Socialiştilor şi Democraţilor, potrivit rezultatelor parţiale la nivel european. Niciunul din ele nu deţine, însă, majoritatea de 376 de mandate.

Pe locurile urmatoare se află Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Europeni şi Grupul Verzilor. Partidele eurofobe şi extremiste din Uniunea europeană şi-au confirmat ascensiunea în alegerile parlamentare de ieri. În Franţa, Danemarca şi Marea Britanie, scrutinul a fost câştigat de formaţiuni care promovează politici anti-imigraţie, sau chiar desprinderea din Uniune. Mai exact, în Marea Britanie, Partidul Independenței, UKIP, i-a devansat pe conservatorii aflați la putere și pe laburiștii din opoziție. În Danemarca, Partidul Popular, anti-imigraţie, a câştigat cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare.

Totodată, în Franța, Frontul Național, de extremă dreaptă, a câștigat alegerile cu un rezultat istoric, de 25%.