Acestia cer reevaluarea listei extinse de compensate si gratuite pe baza criteriilor de evaluare a tehnologiilor medicale acceptate la nivel european. Producatorii de medicamente generice vor reevaluarea noii liste de compensate.

Acestia cer reevaluarea listei extinse de compensate si gratuite pe baza criteriilor de evaluare a tehnologiilor medicale acceptate la nivel european, pentru a exista siguranta ca noile molecule corespund criteriilor de eficienta medicala si economica.

Procedurile privind noua lista de compensate si gratuite ar putea fi finalizate in decursul acestui an, astfel incat pacientii sa poata avea acces la noile terapii inca din 2014, a declarat, in 4 aprilie, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Demnitarul a adaugat ca este adeptul unui mecanism nou in Romania privind actualizarea listei cu medicamente compensate si gratuite, care sa se actualizeze continuu. Introducerea noii liste de medicamente compensate a fost amanata in mai multe randuri, ultimul termen nerespectat fiind 1 aprilie 2014. Dupa anul 2008, in Romania, pacientii nu au mai avut acces, in regim compensat, la tratamente noi.